Što obući: Svečane haljine za Novu godinu

Što obući: Svečane haljine za Novu godinu

Kada su Valentina Garavanija pitali koji je njegov općeniti modni savjet svim ženama svijeta, rekao je: „Nemojte pretjerivati… Žena može nositi ili lijepu suknju, ili lijepu haljinu, lijepe cipele…“.

Ono što je stari talijanski modni znalac htio reći jest da se treba odijevati skladno. To bi značilo naglasak staviti na jedan odjevni predmet, a ne dopustiti da kombinacija bude prezasićena, te da time previše odvlači pozornost sa same osobe.

To je ujedno i ono što treba imati na umu prilikom smišljanja jednog od najvažnijih outfita u godini – onog novogodišnjeg. Naime, taj look treba biti savršen, ali to ne znači da svaki komad u njemu mora biti izvanserijski, nego da se svi komadi trebaju uklapati u lijepu cjelinu koja će dopustiti vama, a ne odjeći, da zablistate.

Stoga, ako pronađete savršenu novogodišnju haljinu koja je dominantna, nemojte nakon toga tražiti najposebnije cipele na svijetu i istu takvu torbicu – tražite dodatke koji će pristajati haljini, a koji će u tom slučaju biti lijepi, ali nedominantni.

Mnoge dame iskoriste najluđu noć u godini kao priliku za nošenje onih najhrabrijih komada koje se nikad prije nisu usudile nositi, i zbog toga tu noć obožavaju, ali bolje je da u jednoj večeri ne spojite sve te želje.

Evo nekoliko brzih, konkretnih modnih savjeta i opaski:

  • Tradicionalni odabir za doček Nove godine su haljine, i to s razlogom – njima je najlakše prekriti tjelesne nedostatke i istaknuti adute, najženstvenije su i većini nas najposebnije utoliko što ih ne nosimo često.
  • Iako ograničenja u bojama nema, blagdanskom raspoloženju odlično pristaju haljine u intenzivnim bojama dragog kamenja te u metalik bojama.
  • Šljokice uvijek dozirajte oprezno. Ako nosite šljokičastu haljinu, gotovo je obvezno ispod odjenuti neprozirne crne najlonke, te općenito izbjeći pretjerano otkrivanje gole kože kako ne biste dobile jeftin look.
  • Za tu noć dopustite si posebne materijale na haljinama.
  • Općenito, odjenite se tako da se ne morate cijelu noć popravljati i misliti stoji li sve savršeno jer to može omesti samopouzdanje i ukvariti dobar dio zabave.

Evo i nekoliko prijedloga za inspiraciju:

>>Haljine za Novu godinu
>>Novogodišnje haljine
>>52 odjevna predmeta za doček Nove
>>Što obući za Novu godinu
>>Haljine poznatih

Izvor: modamo.info

Comments
  1. dzenita says:

    NISAM VIDJELA LJEPSU HALJINU, SUKNJU, STA LI JE VISE … NE RAZUMIJEM SE JA U TO.. AL EXTRA JE, UOSTALOM …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *