Pravila za poker: Kako se igra poker

Pravila za poker: Kako se igra poker

Texas Holdem poker je društvena kartaška igra u kojoj uglavnom sudjeluje od 2 do 10 igrača. Da biste pobijedili u Texas Holdem pokeru, potrebno je napraviti najbolju kombinaciju od 5 karata. Cilj svake poker ruke (eng. poker hand) je postići što jaču kombinaciju od 5 karata, što će omogućiti igraču da osvoji pot kada dođe do pokazivanja karata (eng. showdown). Drugi način osvajanja ruke je blefiranje, ali i tada je korisno biti u mogućnosti ostaviti svog protivnika na slaboj ili jačoj ruci.

>>Karte za poker – Dobitne kombinacije u pokeru
>>Kako igrati poker još bolje
>>Omaha poker pravila

Postoji ukupno 10 poker ruku koje mogu nastati koristeći 5 karata iz standardnog špila od 52 karte. Poker karte rangirane su od najjačeg Asa do najslabije dvojke. Da biste postigli najjaču kombinaciju od 5 karata za to vam je potrebno 10, Dečko, Kraljica, Kralj i As, i sve karte moraju biti u istoj boji. Ovakva kombinacija se naziva Royal Flush i predstavlja najbolju i nepobjedivu ruku u pokeru. Prosječno je potrebno odigrati preko četvrtine milijuna poker ruku da bi se ostvario Rojal Flush (stoga nemojte očekivati ovakvu kombinaciju ubrzo nakon početka igranja pokera).

Pravila pokera: Kako se igra poker

Pravila pokera: Kako se igra poker

Najslabije rangirana poker ruka nazvana je As Veća. Dakle, to je kombinacija od 5 karata gdje je najjača karta As i nijedna karta nije nikako povezana jedna s drugom. Općenito, ovo nije ruka na koju bi u pokeru ijedan igrač trebao ciljati, iako u nekim vrstama pokera najslabija kombinacija karata osvaja pot.

Evo jedan koristan savjet kod igranja Texas Holdem pokera: svaki igrač neka cilja na skalu (eng. straight) i/ili flush kombinaciju karata, zato jer ove poker ruke mogu biti vrlo varljive i generirati velike potove u kojima su one najčešće najjače poker ruke.

Ukoliko još uvijek niste naučili rangiranje najjačih 10 poker ruku, onda svakako neka to bude prva stvar kako biste sačuvali svoje vrijeme dok igrate igru.

Izvor: pokerharder.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *