Kurje oko na stopalu: Kurje oči i liječenje

Kurje oko na stopalu: Kurje oči i liječenje

Žulj (kurje oko) je lokalno, ograničeno stožasto zadebljanje ( hiperkeratoza ) kože na mjestima dugotrajnog pritiska ( obuća, alat i sl.). Najčešće se lokalizira na prstima nogu, petama i stopalima, a kao posljedica stalne traume od neudobnih cipela. Korijen kurjeg oka na stopalu pritiska papile i izaziva bol pri hodanju.

Kurje oči – proces nastajanja
Kad nove cipele stišću, kurje oko neće dugo čekati. Kad nove cipele žuljaju, javlja se bol koji je nepodnošljiv. Ova bol je posljedica upalne reakcije kože i potkožnog tkiva, a proces nastajanja je sljedeći:

  1. Dio prsta se trlja o obuću
  2. Koža zadeblja
  3. Zadebljana koža se širi ka unutrašnjosti te nastaje žulj
  4. I na kraju, žulj se inficira te postaje kurje oko

Na mjestu gdje je nastalo kurje oko, koža značajno postane deblja i tvrđa, a u nju se uvuče šiljasti čunj.

Kurje oko – prirodno liječenje
Recepti za liječenje oboljelih stopala (tabana):

  • Nakon što operete stopala, prepolovite jednu ili više suhih grožđica. Prerezanu stranu grožđice stavite izravno na kurje oko i zalijepite flaster preko kako se ne bi micala. Ponovite više puta, sve dok ne primjetite napredak u liječenju.
  • Ujutro uzmite nekoliko kriški kruha i vinski ocat, te natopite dobro kruh. Navečer, kad se kruh pretvori u kašu, nanesite na bolno mjesto.
  • Uzmite jedan kolut luka, malo limunova soka i malo soli. Pomiješajte sok od limuna i sol, te stavite na luk. Upotrijebite flaster da učvrstite sve na bolno mjesto. Učinite ovako otprilike 8x i vidjet ćete rezultate liječenja. Kurje oko će zajedno s korijenom, bez poteškoća, ispasti.

Liječenje kurjeg oka na stopalu pčelinjim proizvodima:

  • od kvalitetnog prirodnog propolisa očišćenog od primjesa se pravi topla kupka u kojoj se oboljela mjesta (na tabanu) tretiraju cca pola sata. Nakon kupke se omekšalo mrtvo tkivo uklanja sterilnom iglom (pažnja da se ne ošteti zdravo tkivo ) i na oboljelo mjesto se stavlja tanak sloj zagrijanog propolisa. Fiksira se flasterom ili zavojem i tako ostavi 4-5 dana. Nakon toga se skida zavoj i proces se ponavlja. Najčešće se nakon ova dva tretmana kurje oko uklanja bezbolno, u protivnom se tretman ponavlja još jednom.
  • druga metoda nakon kupke preporuča mazanje kurjeg oka sa 50% propolis-vazelinskom masti u debelom sloju i fiksiranje flasterom ili zavojem. Nakon 4-5 dana flaster se skida sa stopala i kurje oko se uklanja bezbolno, ukoliko to nije slučaj tretman se ponavlja.

Nipošto nemojte, pa čak ni pokušavati, ukloniti kurje oko oštrim predmetom. Takav postupak može dovesti samo do većih i nepotrebnih komplikacija. Na kraju, najbolji recept protiv kurjih očiju na stopalu (tabanu) jesu udobne cipele koje ne stišću.

Danas u ljekarnama možete bez recepta dobiti flastere za liječenje kurjih očiju i vrlo lako učiniti život i hodanje bezbolnim.

MOŽDA ĆE VAS I OVO ZANIMATI:
>>KAKO SE RIJEŠITI CELULITA: Celulit na nogama – vježbe
>>PODOČNJACI: Kako ukloniti podočnjake
>>ZELENI ČAJ: Ljekovitost i mršavljenje uz zeleni čaj
>>LIMUN ZA LICE: Maska protiv bora

Izvor: ljepota.bawikia.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *